Topologjia e rrjeteve2 - Mind Map

Topologjia e rrjeteve2 Mind Map
 
 
 
 

Topologjia e rrjeteve2 - Mind Map

3 months ago by: Enkeleda Leka
 
 
 • Topologjia e rrjeteve
  • Topologjia Bus
   • Perparesite
    • Eshte e lehte per t'u instaluar dhe nuk kerkon shume kabllo.
   • Mangesite
    • Nese kablloja kryesore peson demtime atehere i gjithe rrjeti efektivisht behet i paperdorshem.Eshte e veshtire te identifikosh problemin,nese i gjithe sistemi ndalon .
  • Topologjia Star
   • Perparesite
    • Eshte e lehte per tu shtuar ose hequr kompjutera,mjafton te ndryshojme (upgrade) hub-in.Gjithashtu eshte e lehte per t'u instaluar.
   • Mangesite
    • Kerkon me shume kabllo ne gjatesi.Defektet ne hub-in qendror do te sillnin prishjen e gjithe rrjetit.
  • Topologjia Ring
   • Perparesite
    • Nepermjet saj gjenden lehtesisht defektet ne rrjet.numri i kabllove qe nevojitet per krijimin e rrjetit eshte e vogel.
   • Mangesite
    • Nje defekt ne ndonje kabllo apo ne paisje prish harkun,gje qe sjell prishjen e te gjithe rrjetit.
  • Topologjia Mesh
   • Perparesite
    • Ky eshte nje rrjet i sigurt.Edhe nese nje kompjuter nuk punon,rrjeti vazhdon te funksionoje.
   • Mangesite
    • Rjeti Mesh ka kosto te larte per instalim,pasi kerkon shume kabllo dhe ka veshtiresi per t'u realizuar.
  • Topologjia Tree
   • Perparesite
    • Ky rrjet ka kosto te ulet.
   • Mangesite
    • Nese deshton nje nyje,atehere rrjeti bie duke u ndare ne dege.
  • Topologjia hibride
   • Perparesite dhe mangesite
    • Kjo topologji perdor kombinime te dy ose me shume topologjive,duke bere qe rrjeti te mos kete asnje nga format standarte
Report abuse
More Maps by This User