Topologjia Rrjetit Kompjuterik - Mind Map

Topologjia Rrjetit Kompjuterik Mind Map
 
 
 
 

Topologjia Rrjetit Kompjuterik - Mind Map

2 years ago by: Klodi
 
 
 • Topologjia e rrjetit
  • llojet e rrjeteve
   • Lineare
    • Krijon lidhje te dyanshme
    • Ka dy transmetues
   • Yll
    • Ka nevoje per pajisje qendrore
    • Secili kompjuter ka kabllo te vecante
  • Rrjeti unaze
   • Informacioni udheton kah percuesit ne nje drejtim
   • me prishjen e nje kompjuteri nderpritet rrjedha e informatave unaze
  • Rrjeti Tree
   • Ka nyje periferike individuale
   • Nyjet mund te izolohen prej rrjetit me nje defekt te nje pike e vetme transmetimi.
  • Rjeti magjistral
   • Shtylle rrjete ku jane lidhur kompjuteret
   • zgjerohen dhe lidhen me lehte se topologjite e tjera
  • Rjeti Hibrid
Report abuse
More Maps by This User