Topologjia Mind Map
 
 
 
 

Topologjia - Mind Map

1 years ago by: MatchWare
 
 
Topologjia ne Informatik 10*
 • Topologjia
  • Bus
   • Perparesite
    • E lehte per tu instaluar.
    • Nuk kerkon shume kabllo.
   • Mangesite
    • Nese kablloja kryesore peson demtime, atehere i gjithe rrjeti behet i paperdorshem.
    • E veshtire per te identifikuar problemin nese i gjithe sistemi ndalon.
  • Star
   • Perparesite
    • E lehte per te shtuar/hequr PC, mjafton te ndryshojme hub-in.
    • E lehte per tu instaluar.
   • Mangesite
    • Kerkon shume kabllo ne gjatesi.
    • Defektet ne hub do te sillnin prishjen e te gjithe rrjetit.
  • Ring
   • Perparesite
    • Nepermjet saj gjenden lehtesisht defektet ne rrjet.
    • Nuk kerkon shume kabllo.
   • Mangesite
    • Nje defekt ne ndonje kabllo/ne nje pajisje prish harkun, gje qe sjell prishjen e gjithe rrjetit.
    • Shtimi/heqja e nje pajisjeje/PC do te thote riinstalim dhe ndryshim i te gjitha kabllove.
  • Mesh
   • Perparesite
    • Rrjet i sigurt
    • Dhe nese PC nuk punon, rrjeti vazhdon te funksionoje.
   • Mangesite
    • Kosto e larte per instalim
    • Kerkon shume kabllo
    • Veshtiresi per tu realizuar
  • Tree
   • Perparesite
    • Kosto te ulet
   • Mangesite
    • Nese deshton nje nyje, atehere rrjeti do te bie duke u ndare ne dege.
Report abuse
More Maps by This User