Topologjite e rrjeteve - Mind Map

Topologjite e rrjeteve Mind Map
 
 
 
 

Topologjite e rrjeteve - Mind Map

1 years ago by: anxhelobako71
 
 
 • Topologjite e rrjeteve
  • Topologjia Bus
   • Perparesite:
    • Eshte e lehte per t'u instaluar dhe nuk kerkon shume kabllo.
   • Mangesite
    • Nese kablloja kryesore peson demtime, atehere i gjithe rrjeti efektikisht behet i paperdorshem.
  • Topologjia Star
   • Perparesite:
    • Eshte e lehte per te shtuar ose hequr kompjutera, mjafton te ndryshojme (upgrade) hub-in. Githashtu, eshte e lehte per t'u instaluar.
   • Mangesite:
    • Kerkon me shume kabllo ne gjatesi. Defektet ne hub-in qendror do te sillnin prishjen e te gjithe rrjetit
  • Topologjia Ring
   • Perparesite:
    • Nepermjet saj gjenden lehtesisht defektet ne rrjet. Numri i kabllove qe nevojitet per krijimin e rrjetit eshte i vogel.
   • Mangesite:
    • Nje defekt ne ndonje kabllo apo ne nje pajisje prish harkun, gje qe sjell prishjen e gjithe rrjetit.
  • Topologjia hibride
   • Perparesite dhe mangesite
    • Kjo topologji perdor kombinime te dy ose me shume topologjive, duke bere qe rrjeti te mos kete asnje nga format standarte
  • Topologjia Tree
   • Perparesite:
    • Ky rrjet ka kosto te ulet.
   • Mangesite:
    • Nese deshton nje nyje, atehere rrjeti bie duke u ndare ne dege.
  • Topologjia Mesh
   • Perparesite:
    • Ky eshte nje rrjet i sigurt. Edhe nese nje kompjuter nuk punon, rrjeti vazhdon te funksionoje.
   • Mangesite:
    • Rrjeti Mesh ka kosto te larte per instalim, pasi kerkon shume kabllo dhe ka veshtiresi per t'u realizuar.
Report abuse
More Maps by This User