TOPOLOGJITE E RRJETEVE1 - Mind Map

TOPOLOGJITE E RRJETEVE1 Mind Map
 
 
 
 

TOPOLOGJITE E RRJETEVE1 - Mind Map

3 months ago by: Fiola Cano
 
 
 • TOPOLOGJITE E RRJETEVE
  • 1-Topologjia bus
   • Kjo topologji eshte e perbere nga kablloja kryesore e vetme me fundore ne te dyja skajet dhe perben shtyllen kurrizore te sistemit.
  • Topologjia star
   • Ne kete topologji te gjitha paisjet lidhen me paisjen hub qe ndodhet ne qender te lidhjes.
  • topologjia mesh
   • Ne kete rrjet,cdo komjuter eshte i lidhur drejteperdrejt me secilin kompjuter te rrjetit.
  • topologjia ring
   • Ne kete topologji cdo kompjuter ka perbri dy dy fqinje dhe te gjitha mesazhet udhetojne nga nje kompjuter tek tjetri ne drejtim orar ose kunderorar duke pershkruar nje unaze.
  • topologjia tree
   • Kjo topologji mund te shihet si nje bashkesi e rrjeteve yll te vendosura ne hierarki.Vendosja ne kete forme ben qe disa nyje te jene fundore.Roli i ketyre nyjeve eshte te trasmetoje informacionin tek nyjet e mesiperme.
Report abuse
More Maps by This User