Topologjite Mind Map
 
 
 
 

Topologjite - Mind Map

3 months ago by: MIrsela Kuka
 
 
 • Topologjite
  • Topologjia Mesh
   • Ky eshte nje rrjet i sigurte. Nese nje kompjuter s'punon rrjeti vazhdon te punoje.
   • Ka kosto te larte. Cdo kompjuter duhet te jete ne gjendje te shkembeje info.
  • Topologjia Tree
   • Ky rrjet ka kosto te ulet ne instalimin e tij.
   • Nese deshton nje nyje atehere rrjeti bie duke u ndare ne dege.
  • Topologjia hibride
   • (star-ring)Paisjet jane te lidhura sipas topologjise yll dhe topologjise unaze.
   • (star-bus)Paisjet jane te lidhura sipas topologjise yll dhe topologjise bus.
  • Topologjia Ring
   • Defektet ne rrjet gjenden lehtesisht dhe nuk kerkon shume kabllo.
   • Nje defekt i vogel sjell prishjen e gjithe rrjetit. Shtimi\heqja e nje paisjeje do te thote riinstalim.
  • Topologjia Star
   • Eshte e lehte per te shtuar ose hequr kompjutera.
   • Kerkon me shume jabllo. Defektet ne hub sjellin prishjen ete gjithe rrjetit.
  • Topologjia Bus
   • Eshte e lehte per tu instaluar dhe nuk kerkon shume kabllo.
   • Nese kablloja kryesore peson demtime, i gjithe rrjeti behet i paperdorshem.
Report abuse
More Maps by This User