Zemra dhe puna e saj - Mind Map

Zemra dhe puna e saj Mind Map
 
 
 
 

Zemra dhe puna e saj - Mind Map

1 years ago by: Marsja
 
 
 • Zemra dhe puna e saj
  • Zemra e zhvillon aktivitetin ne formen e nje cikli te perbere nga dy faza
   • diastol (leshim)
    • Idea
   • sistola (tkurrja)
  • Nje cikel i zemres zgjat 07 sek. dhe realizohet nga dy faktore
   • ndryshimi i shtypjes te dhomat e zemres
    • Idea
   • sistola e sistemit vetnxites
  • Pompon gjakun ne gjithe trupin
  • Perbehet nga nje ind i vecante quajtur ind kardiak
Report abuse
More Maps by This User