Zemra dhe puna e saj1 - Mind Map

Zemra dhe puna e saj1 Mind Map
 
 
 
 

Zemra dhe puna e saj1 - Mind Map

1 years ago by: Marsja
 
 
 • Zemra dhe puna e saj
  • Zemra pompon gjakun ne tere trupin e njeriut
  • Perbehet nga nje ind i vecante quajtur muskul kardiak
  • Zemra peshon 300 gram dhe ndahet ne 4 dhoma me ane te cipes ndarese te quajtur septum
  • Zemra e ka me te zhvilluar muskulaturen e anes se majte sepse ne kete ane ka gjak te paster qe qarkullon ne qarkullimin e madh ku rruga eshte e gjate dhe shtypja eshte me e madhe
  • Zemra rreh ne nje menyre ritmike 60-62 here/min sepse ekziston nje sistem vetnxites i ndare ne 3 pjese
   • nyja senoarteriale
   • atriventikulare
   • tufa e Hesit
Report abuse
More Maps by This User