CYBERBULLYING2020 WBS
 
 
 
 

CYBERBULLYING2020 - WBS

3 months ago by: klea dedndreaj
 
 
 • CYBERBULLYING
  • RRJETET SOCIALE KU NDODH FENOMENI
   • INSTAGRAM
    • Mund te kercenohesh
    • Mund te postohen mesazhe, foto dhe vidjo personale
    • Adoleshentet mund te behen objekt talljeje
     • Idea
    • Mund te mashtrohesh
   • WHATSAPP
    • Mund te bullohesh nga moshataret e tu me mesazhe ,foto apo vidjo.
   • SNAPCHAT
    • Duke menduar se mesazhet fshihen shume shpejt n ekete aplikacion, mund te dergosh foto ,mesazhe apo vidjo shume personale.
    • Keto mesazhe , foto apo vidjo mund te ruhen dhe publikohen nga bulluesi qe i perdor per te te bulluar.
   • FACEBOOK
    • Mund te genjehesh akoma me lehte sepse gjithekush mund te te shkruaj dhe te te shohe postimet e tua personale.
  • MOSHA E FENOMENIT
   • Ne instagram mosha e fenomenit eshte rreth 14 deri ne 17vjec
   • Ne Whatsaap ndodh me shpesh te femijet dhe adoleshentet e moshes 12 deri ne 17 vjec.
   • Ne Facebook mosha me e perhapur e fenomenit eshte e ndryshme.
   • Ne Snapchat mosha me e perhapur e fenomenit eshte 13 deri 16 vjec.
  • SI MUND TE MBROHEMI NGA BULLUESI
   • INJOROJE
   • REZISTOJU DESHIRES SEHAKMARRJES PER TU PERGJIGJUR
   • RAPORTO BULLUESIN
  • PASOJAT E CYBERBULLYING
   • Ndjesi inferioritetit
   • Qan, dhe shfaq trishtim.
    • Idea
   • Nuk shprehet më për ndjenjat dhe mendimet e brendshme të tij
    • Idea
   • Vetëvlerësim i ulët
  • FAKTORET QE E SHTYJNE BULLUESIN TE BULLOJE
   • Mungesa e ndjeshmërisë
   • Sepse ata mendojnë se viktima e meriton atë
   • Edukimi familjar
  • FAKTE MBI BULLIZMIN ONLINE
   • Rreth 37% e të rinjve nga mosha 12 deri në 17 vjeç janë bulluar në internet. 30% kanë ndodhur që më shumë se një herë.
   • 23% e studentëve raportuan se ata kanë thënë ose bërë diçka të keqe ose mizore me një person tjetër në internet. 27% raportuan se kanë përjetuar të njëjtën gjë nga dikush tjetër.
   • Vajzat kanë më shumë të ngjarë se djemtë të jenë viktima dhe autorë të ngacmimit në internet. 15% e vajzave adoleshente kanë qenë shënjestër e të paktën katër llojeve të ndryshme të sjelljeve abuzive në internet, krahasuar me 6% të djemve.
Report abuse
More Maps by This User