Klasifikimi i rrjeteve sipas madhesise se zones se mbulimit1 - WBS

Klasifikimi i rrjeteve sipas madhesise se zones se mbulimit1 WBS
 
 
 
 

Klasifikimi i rrjeteve sipas madhesise se zones se mbulimit1 - WBS

3 months ago by: MIrsela Kuka
 
 
 • Klasifikimi i rrjeteve sipas madhesise se zones se mbulimit
  • Rrjeti personal (PAN)
   • Rrjeti eshte kabllor ose jokabllor.
   • Rrjeti PAN mbulon nje rreze te shkurter prej disa metrash.
  • Rrjeti lokal (LAN)
   • Rrjetet LAN kontrollohen dhe menaxhohen nga nje person ose organizate.
   • Rrjeti LAN mbulon nje rreze prej disa kilometrash.
  • Rrjeti Metropolitan (MAN
   • Ne rrjetin MAN kompjuterat jane te nderlidhur brenda nje qyteti.
   • Rrjetet MAN zoterohen nga nje njesi e vetme p.sh. nje banke etj...
  • Rrjet i gjere (WAN)
   • Rrjeti WAN eshte i shperndare neper qytete, shtete dhe kontinente.
   • WAN mund te konsiderohet rrjeti me i madh qe mbulon te gjithe globin.
Report abuse
More Maps by This User