Revolucioni WBS
 
 
 
 

Revolucioni - WBS

1 years ago by: erla myrta
 
 
 • Revolucioni
  • I industrial
   • PERIUDHA KOHORE
    • 1750-1850
   • ATDHEU
    • Angli .Më pas Europë ,Amerikë
   • Shpikjet,Autorët,Periudha Kohore
    • Cikriku fluturues
    • Makina Xheni
     • 1765
    • Makina me avull
     • 1769,Xhejms Vat
    • Avullorja
     • 1807
    • Treni
   • Rrjedhojat
    • Lindën fabrikat,1771.Lindën makinetritë e tezgjahut,u 2-fishua prodhimi i cohës,u rrit 8 herë procesi i tjerrjes
  • Të përbashkëtat
   • Përmirësuan jetesën e njerëzve
   • Atdheu i tyre ishte Europa
  • II industrial
   • PERIUDHA KOHORE
    • Gjysma e 2 e shek. të XIX
   • ATDHEU
    • Gjermania
   • Shpikjet,Autorët,Periudha Kohore
    • Motorri Dizel
     • Rudolf Dizel
    • Dinamo
    • Telefoni
     • 1876
    • Telegrafi
    • Llamba
     • Tomas Edison
    • Vaksina
     • Lui Pastër
    • Rrezet x
     • Vilhem Rëntgen,1895
    • Elementi radioaktiv
     • Mari e Pjer Kyri,1898
   • Rrjedhojat
    • Zhvillimi i tregut botëror, përmirësimi i anijeve ,u përhap linja hekurudhore në Europë,hapja e kanalizimeve dhe tuneleve.Filloi përdorimi i energjisë elektrike.U rrit komunikacioni.
Report abuse
More Maps by This User