Gjuhët e programimit (Joani Zavalani Klasa X-4) - Mind Map

Gjuhët e programimit (Joani Zavalani Klasa X-4) Mind Map
 
 
 
 

Gjuhët e programimit (Joani Zavalani Klasa X-4) - Mind Map

3 months ago by: Joani Za
 
 
Detyre dosje ne Informatike. Punoi Joani Zavalani, klasa X-4, Shkolla Sinan Tafaj.
 • Gjuhët e programimit
  • Python
   • Python u krijua në fund të viteve 1980 në CWI në Hollandë.
   • Përdoret nga punëdhënësit në teknologjinë e informacionit, inxhinierinë dhe dizain.
  • Java
   • Fillimisht i njohur si Oak, Java u zhvillua në 1990 në Sun Microsystems.
   • Përdoret nga punëdhënësit në komunikimet, arsimin, financat, shkencat dhe shërbimet komunale.
  • HTML
   • HTML është gjuha standarde që përdoret për të krijuar faqe në internet.
   • HTML është gjuha standarde që përdoret për të krijuar faqe në internet.
  • JavaScript
   • Gjuhë që ekzekutohet brenda një shfletuesi e përpunon komandat në një kompjuter sesa në një server.
   • JavaScript u krijua nga Netscape dhe fillimisht njihej si LiveScript, para se të bëhej JavaScript në 1995.
  • Ruby
   • Ruby përdoret sepse është falas, e modifikueshme, shperndahet lehtesisht.Gjuhë intuitive dhe fleksibile.
   • Përdoret nga Github, Scribd, Groupon, NASA Langley Research Center.
  • Gjuha C
   • Gjuhë programimi e përdorur kryesisht për të zhvilluar aplikacione të nivelit të ulët.
   • Përdoret nga inxhinierët kompjuterike, biznesit dhe sistemet analistët, IT dhe Web administratorëve.
Report abuse
More Maps by This User